×
Fachjan planten voor Burgers’Mangrove – update –

Fachjan heeft in juli diverse bijzondere planten geleverd voor de beplanting in Burgers' Mangrove (Burgers' Zoo). De lijst met planten bevatte o.a. de echte mangrove struiken zoals Coccoloba uvifera en Kokospalmen (Cocos nucifera). Inmiddels is de beplanting al fors aan het groeien. Zie de nieuwe foto's van Burgers'Mangrove op dit moment.

Burgers' Mangrove: Op een oppervlakte van maar liefst 3000 m2 maakt de bezoeker sinds 13 juli 2017 als een ware ontdekkingsreiziger kennis met het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld. Dit is het natuurlijk leefgebied van charismatische diersoorten als zeekoeien, wenkkrabben, vlinders, vogels en vissen. Het verrassende landschap van Burgers’ Mangrove strekt zich uit onder een koepelvormige constructie, waarvan het hoogste punt 16m. hoog is.

Aantal foto's beschikbaar gesteld door Burgers' Mangrove.

40 grote Ficussen voor het nieuwe vliegveld in Oman

Op het nieuwe vliegveld in Oman worden momenteel 40 grote (3,75 - 4m.) Ficus Columnar geplant.

Fachjan heeft deze Ficussen recentelijk geleverd. Niet per auto of boot maar per vliegtuig. Er is door ons een speciale luchtvrachtcontainer gebouwd waar de 40 grote Ficussen op/in zijn vervoerd.

Het vliegveld ligt midden in de woestijn, dus de groene uitstraling van het vliegveld is belangrijk. Deze 40 Ficus Columnar dragen daar zeker aan bij. Klimatologisch is alles zo geregeld dat de Ficussen daar goed kunnen groeien.

Fachjan 5 plaatsen gestegen in de Hillenraad 100

Fachjan is 5 plaatsen gestegen in de Hillenraad 100, de lijst met de meest toonaangevende bedrijven in de tuinsector. Fachjan staat nu op plaats 83.

Palmbomen (Veitchia’s) voor uitbreiding Badeparadies Schwarzwald (D)

Medio oktober heeft Fachjan een groot aantal palmbomen zoals Veitchia's geleverd voor de uitbreiding van het tropische zwemparadijs 'Badeparadies Schwarzwald' in Duitsland. De uitbreiding heet 'Palais Vital'. Een groot deel van de Veitchia's is inmiddels al aangeplant.

Zoals altijd is er veel aandacht besteed aan het verpakken van de palmbomen voor het transport naar Duitsland.

Fachjan planten voor ‘Villages Nature’ in Parijs (F)

In de maanden juni en juli heeft Fachjan Project Plants planten geleverd aan 'Villages Nature' in Frankrijk. Een nieuw vakantiepark in Parijs. In totaal 189 grote planten variërend van 4m. tot 12m. + een aantal kleinere planten.

Bijna 30 vrachtwagens vervoerden de planten naar Parijs. De geleverde planten zijn o.a. Ficus religiosa (12m.) en diverse grote Barringtonia's.

Project met Fachjan planten valt in de Europese prijzen (EILO)

Het project 'The Forest at Copenhagen Towers' (Kopenhagen, Denemarken) heeft 21 juni j.l. de 2e prijs gewonnen bij 'EILO's best project award 2017'.  Het project heeft de prijs gewonnen in de categorie grootschalige interieurbeplantingsprojecten (Interior Landscaping). Fachjan heeft een mooi aantal Bucida buceras (Black Olives) voor dit mooie project geleverd.

Volgende pagina »