×
Fachjan planten voor Burgers’Mangrove

Fachjan heeft recentelijk diverse bijzondere planten geleverd voor de beplanting in Burgers'Mangrove (Burgers' Zoo). Onder de diverse planten o.a. de echte mangrove struiken zoals Coccoloba uvifera en Kokospalmen  (Cocos nucifera).

Buirgers'Mangrove: Op een oppervlakte van maar liefst 3000 m2 maakt de bezoeker sinds 13 juli 2017 als een ware ontdekkingsreiziger kennis met het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld. Dit is het natuurlijk leefgebied van charismatische diersoorten als zeekoeien, wenkkrabben, vlinders, vogels en vissen. Het verrassende landschap van Burgers’ Mangrove strekt zich uit onder een koepelvormige constructie, waarvan het hoogste punt 16m. hoog is.

Aantal foto's beschikbaar gesteld door Burgers'Mangrove

Fachjan planten voor ‘Villages Nature’ in Parijs (F)

In de maanden juni en juli heeft Fachjan Project Plants planten geleverd aan 'Villages Nature' in Frankrijk. Een nieuw vakantiepark in Parijs. In totaal 189 grote planten variërend van 4m. tot 12m. + een aantal kleinere planten.

Bijna 30 vrachtwagens vervoerden de planten naar Parijs. De geleverde planten zijn o.a. Ficus religiosa (12m.) en diverse grote Barringtonia's.

Project met Fachjan planten valt in de Europese prijzen (EILO)

Het project 'The Forest at Copenhagen Towers' (Kopenhagen, Denemarken) heeft 21 juni j.l. de 2e prijs gewonnen bij 'EILO's best project award 2017'.  Het project heeft de prijs gewonnen in de categorie grootschalige interieurbeplantingsprojecten (Interior Landscaping). Fachjan heeft een mooi aantal Bucida buceras (Black Olives) voor dit mooie project geleverd.

Beauty, Colour, Shapes and Heights in the Fachjan greenhouses…
Fachjan over op Aardwarmte Vogelaer

Het project Aardwarmte Vogelaer (geothermische energie) omvat het realiseren van een aardwarmtedoublet (combinatie van twee naast elkaar liggende diepboringen)  en warmtedistributiesysteem waarvan de bronnen op een diepte van 2.500 meter liggen en warm water gaat onttrekken van circa 85 graden. De warmte van dit water zal via warmtewisselaars benut worden om een aantal tuinbouwbedrijven op een duurzame manier te verwarmen. De tuinbouwbedrijven zorgen voor een optimale uitkoeling van het water tot ongeveer 35 graden. Daarna wordt het afgekoelde water weer teruggepompt naar het oorspronkelijke reservoir op circa 2.500 meter diepte. Deze energievoorraad is vrijwel onuitputtelijk en derhalve zeer duurzaam en milieuvriendelijk.

Met dit project kan circa 13,5 miljoen m3 aardgas per jaar worden bespaard en wordt een CO2-uitstoot van 24 kilo ton per jaar vertegenwoordigt (gelijk aan het verbruik van ca 9.000 huishoudens). Dit maakt dat de producten van de deelnemers duurzaam worden geteeld en draagt sterk bij aan een schonere en gezondere toekomst.

Fachjan is één van de zeven deelnemers in Aardwarmte Vogelaer B.V. Na een lange voorbereidingsperiode zijn er in het voorjaar van 2016 in Poeldijk twee putten geboord tot een diepte van ruim 2400 m. Fachjan is inmiddels sinds maart 2017 aangesloten.

Fachjan heeft de afgelopen jaren het gasverbruik reeds sterk teruggedrongen. Hierboven verwacht Fachjan door Aardwarmte het gasverbruik verder met nog eens 80% te verminderen.

Natuurlijke sfeer in gebouwen met duurzaam geproduceerde planten

Mooi artikel in HortiNext. Een interview met Arno Wemmers over Fachjan en de duurzaam geproduceerde planten: http://hortinext.com/2017/02/natuurlijke-sfeer-gebouwen/

Volgende pagina »